Παρασκευή, Μαρτίου 14, 2008

ΗΛΘΕ Η ΑΝΟΙΞΗ;


Εγκλωβισμένος σε αφανές μικροσκοπικό βιβλιοπωλείο του κέντρου χάριν χάριτος ξεχάστηκα. Είναι καιρός να πάρω τα πράγματα από την αρχή. Η αρχή είναι μια σκοτεινή ιστορία αίθουσας ρημαγμένης στη Συγγρού. Η σχιζοειδής οπτική μου μνήμη (αυτή συνήθως με καθοδηγεί) τείνει να καταλήξει στο συμπέρασμα πως σε κάποια πορεία αφανών είχαμε ξαναβρεθεί. Τότε αποφασίστηκαν όλα - όπως πάντα, ερήμην.

Τότε, βέβαια, δεν είχα γρατζουνιστεί από προφορά επτά νήσων, ούτε και μπορούσα να υποψιαστώ πως ο αστιγματισμός αποτελεί ερωτογενή ζώνη. Θόλωνε από ανεπαίσθητες φωτιές και υψώματα αναζητούσε. Πάντα μπροστά στη θάλασσα γάτες ταϊζοντας και περίπτερα. Ύστερα, περάσαν χρόνια πολλά, το καφενείο που ήτανε μεγάλη καταδικασία έκλεισε. Η εφηβεία, άταφος νεκρός, αποσυντέθηκε ξάφνου και κύλησε αλλού. Μόνο η γεύση του γαρυφαλέλαιου από παλιά σφραγίσματα τηρείται. Και παντρεμένοι πρώην γνωστοί κάθε δυο χρόνια.

Στη σκοτεινή αίθουσα τη γεμάτη λέξεις λέξεις δε βρέθηκαν. Δεν ήταν ο καιρός. Μιας άλλης εποχής η επαρχιακή σεμνότητα. Κι ο ναυτικός πατέρας μόνος να βάζει το κρασί και να μην πίνει. Δεν πίνει πια. Μόνο καπνίζει.

Κι εγώ, σ' απόκεντρα μικρό βιβλιοπωλείο εγκλωβισμένος να καπνίζω συνεχώς. Θά' ρθει ξανά Τετάρτη.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν είναι να γράφεις τέτοια, συνέχισε να παραμένεις εξαφανισμένος!

ιωάννα της λωραίνης είπε...

Λέω να επανεμφανιστώ (βγαίνοντας από τη ντουλάπα σαν τον Τζον Αυλακιώτη). Δε σας βλέπω καλά εκεί στα χιλτονόμπαρα... Ακόμα κι η παρακμή έχει την παρακμή της...

Ανώνυμος είπε...

Για ποιά χιλτονόμπαρα ομιλείτε? Έχετ μπερδευτεί... Το Μπαλτάσαρ είναι έξοχο και πολύ χάι κλάς(ε) κατάστημα στους Αμπελόκηπους, παράρτημα του γνωστού στη Βηθλεέμ. Τσ τσ τσ! Δεν κατέχετε γρι τα της νυχτερινής Αθήνας! Mon dieu!